Nieuwsbericht

 
 

Dinsdag, 29 November 2011,  Tips & Tricks
 Wanneer u VisionEXPERT voor het eerst gebruikt, dan moet u de verschillende beurzen (EuroNext, Nasdaq, ...) niet één voor één zelf aanmaken, om er nadien alle aandelen één na één aan toe te voegen. In het programma kunt u via het "Historieken"-scherm namelijk kant-en-klare historieken downloaden. Op deze manier kunt u rechtstreeks komplete beurzen aan uw systeem toevoegen. De beschikbare historieken zijn meestal niet ouder dan een maand. Het enige dat nadien moet gebeuren is de koershistorieken tot de laatste dag bijwerken.

 

Ook indien u een bepaalde markt binnen VisionExpert reeds geruime tijd niet dagelijks met de slotkoersen heeft bijgewerkt, kan het handiger zijn om eens de koershistorieken volledig opnieuw te downloaden. Op deze manier heeft u ook ineens een volledig opgekuiste versie waarin oude en nieuwe aandelen mooi zijn bijgewerkt.

 

Gedetailleerde instructies :

 • Start VisionExpert
 • Activeer het Historieken-scherm via de menukeuze "Diversen - Historieken"
 • Activeer de optie "Downloaden van Internet" en klik op "Volgende" (*)
 • In het volgende scherm selecteert u welke historieken u wenst te downloaden. Alleen indien u over een DoubleQuote abonnement (betalend) beschikt kiest u hier voor "DoubleQuote", in alle andere gevallen kiest u hier voor "Visiondownload". Klik vervolgens op "Volgende"
 • Gelieve deze historieken niet door elkaar te gebruiken omdat dit gegarandeerd problemen zal veroorzaken bij de toevoer van intraday gegevens.
 • In het hierop volgende scherm worden alle beschikbare markten afgebeeld. De markten die met een "*" worden aangeduid werden reeds eerder op uw PC geïnstalleerd.
 • (TIP!) Indien u slechts 1 enkele markt wenst te downloaden klikt u best eerst met de rechtermuistoets in de tabel en kiest u de optie "Alles uitschakelen", zoniet moet u markt per markt manueel desactiveren.
 • Activeer in deze tabel alle markten die u wenst te downloaden en klik op "Volgende".
 • Na het downloaden van de geselecteerde markten worden de koershistorieken volautomatisch aan uw database toegevoegd.

 

Bijwerken van de slotkoersen (!)

Gelieve na deze operatie steeds te controlleren tot hoe ver deze koershistorieken zijn bijgewerkt. De zopas gedownloade beurzen kunnen tot een maand oud zijn. De ontbrekende koersen moet u dus eerst nog bijwerken. (!) Indien u de koersen nadien NIET zou bijwerken dan riskeert u "gaten" in uw grafieken te krijgen.

 

 • Ga hiervoor naar "Beheer - Effecten" en roep de nieuwe markt(en) op. In de tabel ziet u tot wanneer deze markt door ons laatst werd bijgewerkt.
 • Indien u geluk heeft werden de historieken door ons daags voordien nog bijgewerkt, maar meestal moet u toch nog voor enkele weken de slotkoersen downloaden en bijwerken.
 • Dit kan via de menukeuze "Update - Via internet".
 • Kies hier uw provider en selecteer voor de desbetreffende markt de ontbrekende slotkoersen en verwerk deze in het programma.
 • Check nadien nog eens in het Effectenbeheer of de slotkoersen nu tot gisteren zijn bijgewerkt.

 

 

Opmerkingen :

 

 • (*) Het downloaden van Historieken kan alleen indien u over een ServiceContract beschikt. (Het ServiceContract is de eerste 3 weken volledig gratis en vrijblijvend uit te proberen, voldoende tijd om alle koershistorieken te downloaden en te installeren.)
 • Meer informatie aangaande de koershistorieken is te vinden op de FAQ

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra Tips&Tricks pagina's :

Via deze Tips&Tricks pagina's willen we u de mogelijkheid bieden
om de echte kracht van de software te leren benutten. Indien u
zelf zaken weet die volgens u beter zouden mogen worden toe-
gelicht, laat het ons dan zeker weten.
Stuur ons een mailtje op info@visionexpert.be en vermeld
duidelijk over welke zaken binnen VisionExpert u graag een uitge-
breide Tips&Tricks pagina had verkregen. We zullen dan ons best
doen om hierover een pagina op te stellen en online te plaatsen,
ook voor alle andere gebruikers.