Nieuwsberichten

 
 

Vrijdag, 5 December 2008,  Tips & Tricks
 Indien u over een lijst of portefeuille beschikt die u via Internet heeft gedownload, of die u door vrienden werd toegestuurd, dan kunt u deze lijst vanaf nu rechtstreeks in Vision importeren.

 

De aandelen uit de lijst zullen dan automatisch aan uw lokale database gekoppeld worden, en de aandelen die zich nog niet in uw systeem bevinden worden volautomatisch toegevoegd. Ideaal om bijvoorbeeld snel de lijst met alle Nasdaq100-aandelen op uw PC te downloaden en verder te analyseren in Vision. (*)

 

Waar kunt u deze lijsten vinden :

Om het u gemakkelijk te maken bieden we op onze website een hele reeks lijsten aan met daarin de aandelen van de belangrijkste beursindexen :

 

Beursindexen Europa

 

Downloaden in VisionExpert... Brussels BEL20 beursindex

Downloaden in VisionExpert... Amsterdam AEX beursindex

Downloaden in VisionExpert... Paris CAC40 beursindex

Downloaden in VisionExpert... Frankfurt DAX beursindex

Downloaden in VisionExpert... London FTSE beursindex

Downloaden in VisionExpert... Madrid IBEX35 beursindex

 

Overige beursindexen

 

Downloaden in VisionExpert... DowJones beursindex

Downloaden in VisionExpert... Nasdaq100 beursindex

 

(Klik op de naam om de lijst te downloaden en te importeren)

 

 

 

Hoe kunt u deze lijsten importeren :

Een lijst in VisionExpert importeren kan op verschillende manieren (indien u over de recentste versie van VisionExpert beschikt) :

 

 • Downloaden lijst via internet : Klik de lijst op de website aan en klik op "Openen". Indien u over de recentste versie van VisionExpert beschikt zal dit bestand automatisch in VisionExpert geïmporteerd worden. In plaats van te "openen" kunt u dit (.visionsel) bestand ook ergens op schijf opslaan om later in VisionExpert te importeren (zie hieronder) of door te sturen naar vrienden.
 • Importeren via de Verkenner : Indien u op uw schijf ergens een (.visionsel) importbestand heeft dan volstaat het om op dit bestand met de muis te dubbelklikken om het bestand in VisionExpert te importeren.
 • Via een e-mail bijlage : Indien iemand u via e-mail een lijst heeft doorgestuurd dan kunt u het (.visionsel) importbestand uit de bijlage rechtstreeks in VisionExpert importeren door op de bijlage te dubbelklikken.
 • Via drag-drop : U kunt het importbestand of de e-mail bijlage ook gewoon met de muis vastnemen en op VisionExpert "droppen" (via drag-drop). VisionExpert zal dan automatisch het importscherm afbeelden.
 • Via de VisionExpert-menubalk : U kunt in het "Lijsten"-scherm van VisionExpert ook de menukeuze "Bewerken - Importeren lijst..." selecteren om het importbestand te importeren. (Indien deze menukeuze niet in uw programma aanwezig is beschikt u waarschijnlijk niet over de recentste versie van het programma; importeren van lijsten zal dan niet mogelijk zijn)

 

Gedetailleerde instructies :

Bij wijze van voorbeeld zullen we de portefeuille van BeursTips in VisionExpert proberen importeren (via Internet Explorer) :

 

 • Klik op het hieronder afgebeelde bestand om de lijst te downloaden:
 • In uw Internet Explorer krijgt u dan het volgende scherm :

Importeren lijst

 

 • (Gebruikers van de Firefox Internet Browser zullen een ander scherm krijgen)
 • Klik in dit scherm op "Openen".
 • Internet Explorer zal dit bestand nu automatisch downloaden naar een tijdelijke locatie op uw harde schijf.
 • Indien alles goed verliep dan zal VisionExpert opgestart worden en krijgt u in VisionExpert de volgende "Import"-wizard te zien :

Importeren lijst

 

 • Naast de naam van de lijst wordt hier ook vermeld hoeveel effecten er in de lijst aanwezig zijn, en wanneer deze lijst laatst werd bijgewerkt. Klik op "Volgende" om verder te gaan.
 • Het programma toont vervolgens welke effecten er in de lijst aanwezig zijn :

Importeren lijst

 

 • Tijdens het importeren zal het programma voor alle effecten automatisch opzoeken in welke markt deze zitten opgeslagen.
 • Het kan echter ook zijn dat bepaalde aandelen uit de gedownloade lijst nog niet in de databases van VisionExpert aanwezig zijn. Indien dit zo is dan wordt dit onderaan het scherm aangeduid. De effecten die nog niet bestaan worden dan met een rood kruisje aangeduid (zoals "New Mexico" hierboven).
 • Indien alle effecten reeds in uw versie van VisionExpert aanwezig zijn dan kunt u gewoon op "Volgende" klikken en komt u rechtstreeks in de laatste stap van deze wizard terecht (zie verder). 
 • Indien er echter aandelen zijn die niet in uw databases werden teruggevonden, dan klikt u eveneens op "Volgende" maar dan krijgt u het volgende scherm :

Importeren lijst

 

 • In deze tabel worden alle effecten afgebeeld die nog niet in uw systeem aanwezig zijn. U kunt hier zelf aanklikken welke aandelen wel en welke niet moeten aangemaakt worden. Default staan alle aandelen geactiveerd en via de toetsen "Alles aan" en "Alles uit" kunt u respectievelijk alle aandelen ineens activeren of desactiveren. Indien u klaar bent klikt u onderaan op "Volgende".
 • In het volgende scherm kunt u kiezen in welke markt en subcategorie de nieuwe effecten moeten aangemaakt worden :

 

 • Via de optie "Automatisch historieken downloaden" kunt u aangeven dat voor alle nieuwe effecten ook steeds de laatste 10 jaar slotkoersen mag gedownload worden (indien beschikbaar).
 • Klik vervolgens op "Volgende" om de aandelen in VisionExpert aan te maken. (Alle effecten worden in dezelfde markt aangemaakt). Wanneer alle aandelen aangemaakt zijn komt u automatisch in de laatste stap van de Import-wizard terecht :
 • Als laatste onderdeel van de Import-wizard kunt u de naam van de lijst opgeven :

Importeren lijst

 

 • Klik op "Voltooien" om de lijst aan VisionExpert toe te voegen. Indien u de optie "Lijst nadien vernieuwen met eigen gegevens" heeft aangeklikt dan zal de lijst ook automatisch herberekend worden met de gegevens uit uw eigen databases.

 

Opmerkingen :

 • Het correct importeren van de lijsten is afhankelijk van systeem tot systeem : indien u de koersen via Yahoo bijwerkt zult u de meeste lijsten perfect kunnen importeren. Indien u de koersen via DoubleQuote of een andere betalende provider bijwerkt dan kan het zijn dat de tickercodes van de effecten niet compatible zijn met uw programma.
 • Alleen lijsten die voldoende basisinformatie bevatten kunnen geïmporteerd worden. Naast de naam (#NAME) moet op z'n minst ook steeds de tickercode (#TICKER) voor elk effect in de lijst aanwezig zijn. De lijst moet op schijf altijd de extensie ".visionsel" hebben zodat VisionExpert deze zal kunnen herkennen.


  

 

 
 
+  <   >
 
 
 
 
 
 
 

CategorieŽn

  
 Nieuws 
 
 

Links