Nieuwsberichten

 
 

Dinsdag, 7 Oktober 2008,  Tips & Tricks
 Wist u dat er in VisionEXPERT verschillende systemen bestaan om een aandeel op te zoeken. Hieronder verduidelijken we het verschil tussen de verschillende mogelijkheden. (Update : via de F3 functietoets kunt u nu ook snel aandelen opzoeken).

 

Gedetailleerde instructies :

Om een effect in VisionExpert op te zoeken gaat u als volgt te werk :

 

 • Start VisionEXPERT op en ga naar het "Analyse"-scherm (of "Quick Charts") :

QuickCharts of Analyse

 • Om een effect in het geheugen te lezen kiest u de "Laden"-toets in de taakbalk (het 2de icoontje van links) of de "CTRL+I"-toetscombinatie op uw klavier.
 • Het programma toont dan het selectievenster waarmee u een aandeel uit een markt, lijst of portefeuille kunt selecteren :

Opzoeken effect

 • Indien u niet exact weet in welke markt het aandeel dat u zoekt zich bevindt dan klikt u linksonderaan op de "Zoeken"-toets.
 • Het programma toont nu een scherm waarin u de naam (of een gedeelte van de naam) en eventueel ook de code (of een deel ervan) kunt intikken :

Opzoeken effect

 • Klik vervolgens op de "Zoeken"-toets om het opzoeken te starten. Indien het programma het aandeel terugvindt dan wordt dit aandeel op het achteropliggend scherm afgebeeld. Indien dit het aandeel is dat u zoekt dan klikt u op "Sluiten", en kunt u verder gaan in het programma. Indien dit echter nog niet het aandeel is dat u zoekt, dan klikt u op de "Volgende"-toets. Herhaal dit tot wanneer u het aandeel gevonden heeft.

 

Uitfilteren via voorwaarden :

 

Er is echter ook nog een meer uitgebreid zoekscherm waarmee u ook op land, sector of munt kunt zoeken :

 

 • In plaats van op de "Zoeken"-toets te klikken (zoals hierboven beschreven) klikt u onderaan op het tabblad met de benaming "Uitfilteren".
 • Het programma zal dan het volgende scherm afbeelden :

Opzoeken effect

 • Indien bv. alle "Software"-aandelen uit alle markten wenst te analyseren dan volstaat het om bovenaan naast "Markt" de keuze "Alle markten" te kiezen. Naast "Sector" tikt u dan "Soft" (of "Software"). U kunt hier eventueel nog andere filters (op naam, land of munt) aan toevoegen.
 • Klik op "OK" om het uitfilteren te starten. Het programma zal vervolgens een lijst samenstellen met alle aandelen die aan de voorwaarden voldoen. Indien u meer dan één voorwaarde heeft opgegeven (bv. uitfilteren op naam EN sector) dan zal het programma de aandelen uitfilteren die aan minstens één voorwaarde voldoen. Indien u echter wenst dat alleen de aandelen die aan ALLE voorwaarden voldoen uitgefilterd worden, dan activeert u best vooraf de optie "Effecten voldoen aan ALLE voorwaarden".
 • Na het uitfilteren worden alle aandelen in de tabel onder "Uitfilteren" afgebeeld :

Opzoeken effect

 • Deze lijst met effecten kunt u vanaf nu analyseren zoals u met alle andere lijsten doet. Klik op het aandeel naar keuze en klik op "OK". De grafiek zal dan afgebeeld worden. Via "Volgende" krijgt u dan steeds het volgende aandeel uit de filterresultaten te zien.
 • Indien u de instellingen bij het uitfilteren opnieuw wenst op te roepen dan klikt u gewoon opnieuw op het "Uitfilteren" tabblad onderaan.

 

Opmerking :

Deze functionaliteit is reeds langer in VisionExpert aanwezig. Vanaf versie 4.1 (release 68) is deze functie echter aangepast om supersnel (!) uit te filteren (want in vorige versies verliep dit nogal traag). Kijk dus best ook eens indien u over de meest recente versie van VisionExpert beschikt, en indien dit niet zo is dan kunt u deze best eerst downloaden. U leest er alles over op de speciale Tips&Tricks pagina op de website.

 

 
 
+  <   >
 
 
 
 
 
 
 

Categorieën

  
 Nieuws 
 
 

Links