Nieuwsberichten

 
 

Vrijdag, 30 September 2005,  Tips & Tricks
 In VisionEXPERT kunt u de aandelen uitfilteren die een bepaalde steun-of weerstandslijn doorbroken hebben. Dit zijn de lijnen die door de gebruiker zelf op de grafieken aangebracht werden. Een ideaal systeem om een stop-loss of koersdoel in het oog te houden. (Vanaf versie 5.0 worden deze "doorbraken" ook afgebeeld onder de Quicklist met de Signalen).

 

Gedetailleerde instructies :

 • Om een steun of weerstandslijn op een grafiek aan te brengen roept u in VisionEXPERT het "Analyse"-scherm op.
 • In de taakbalk van dit scherm kiest u de "Paperclip"-toets, u verkrijgt dan een 2e taakbalk met de verschillende mogelijkheden om lijnen of teksten op de grafiek aan  te brengen. Via deze taakbalk brengen we bv. op de grafiek van RHODIA (op EuroNext Parijs) een horizontale lijn op de grafiek aan ter hoogte van 1,4 EUR:

Horizontale steunlijn

 

 • Na verloop van tijd kan het dus zijn dat de koers deze steunlijn doorkruist : 

Doorbraak

 

 • Om niet dagelijks alle grafieken één na één te moeten bekijken, bestaat er in VisionEXPERT de mogelijkheid om deze doorkruisingen automatisch op te sporen via de lijstmodule.
 • Hiervoor roept u in VisionEXPERT het "Lijsten"-scherm op (onder "Beheer")
 • In het "Lijsten"-scherm neemt u de lijst "Signals \ Support Resist" (*). Deze lijst werd oorspronkelijk door ons opgemaakt en zit standaard bij het programma (of upgrade) :

lijst


 • Om deze lijst te actualiseren met  de recentste koersgegevens kiest men de menukeuze "Bewerken - Vernieuwen lijst" of de F5-toets op het klavier. Kies vervolgens de "datum" op dewelke u de lijst wenst te herrekenen.
 • In dit scherm klikt u bovenaan op het "Bron"-tabblad om de markten in te stellen waaruit u wenst te filteren. Wij klikken wij hier o.a. Euronext Parijs aan:

Lijst vernieuwen

 • Klik op "OK" om het uitfilteren te starten.
 • Na het uitfilteren wordt de geactualiseerde lijst in de tabel afgebeeld :

filtered

 

 • Deze tabel bevat nu alle effecten waarvan de koers één of meerdere van zijn steun- of weerstandslijnen doorbroken heeft. Bovenaan in de lijst ziet u dus ook Rhodia staan : zoals u uit de tabel kunt aflezen bevindt de koers zich reeds 2.14% onder het door ons ingestelde koersniveau van 1.4 EUR.

 

 • Deze tabel bevat ook nog andere kolommen :  de kolom met "(1wk)" geeft aan of er zich tijdens de laatste week een doorkruising voordeed. De kolom "(1m)" zal kijken of er de laatste maand een kruising met de koers plaatsvond. Deze kolommen zijn vooral handig wanneer u deze lijst niet dagelijks maar eerder wekelijks of maandelijks vernieuwt.
 • Om de resultaten van deze filtering nu als grafiek te analyseren volstaat het om het eerst effect in de tabel aan te klikken en vervolgens de "F12"-toets op uw klavier in te drukken. Het programma zal deze lijst dan automatisch openen in het "Analyse"-scherm, en het eerste effect uit de lijst visiualiseren. Op deze manier kunt u de resultaten van de filtering gemakkelijk verder analyseren. Met de de "Volgende"-toets in de taakbalk krijgt u dan steeds het volgende aandeel uit deze lijst.
 • Zo ziet u dat SODEXHO over de periode van de laatste maand zijn koersniveau heeft doorkruist :

cross

 

 

 

(*) Indien u deze lijst niet in VisionEXPERT terugvindt, dan kunt u deze via onze website downloaden. U kunt deze lijst natuurlijk ook zelf samenstellen door zelf de instructies in te voeren (zie hieronder)

 

(**) Om deze steunlijnen te detecteren wordt de instructie #BREAKOUT gebruikt. Deze nieuwe instructie berekent over een bepaald periode of de koers van het aandeel één van de steunlijnen heeft doorkruist. Indien dit het geval was dan krijgen we het procentueel verschil terug, indien er zich tijdens de opgegevens periode geen doorkruising voordeed dan is het resultaat van deze instructie gewoon blanco. Een negatief resultaat wil dus zeggen dat de koers de steunlijn in neerwaardse zin heeft doorkruist. Met de instructie #BREAKOUT(5) zal het programma dus de laatste week afscannen, met #BREAKOUT(01/01) geeft het programma de meest recente doorkruising aan sedert 01 januari van dit jaar.

  

 
 
+  <   >
 
 
 
 
 
 
 

CategorieŽn

  
 Nieuws 
 
 

Links