Nieuwsbericht

 
 

Vrijdag, 4 September 2015,  Nieuws
 Dat portefeuilles uit Portfolio2000 gemakkelijk in VisionExpert te raadplegen zijn wist u al lang (zie : analyseren van portefeuilles uit Portfolio2000). Nieuw is echter dat de portefeuilles (of watchlists of simulaties) die u in MoneyFlow heeft opgemaakt, vanaf nu ook volledig in VisionExpert geanalyseerd kunnen worden. De gratis slotkoersen die u in MoneyFlow ter beschikking heeft kunnen dus ook in VisionExpert aangewend worden. Ideaal voor die enkele aandelen waarvoor u in VisionExpert misschien nog dagelijks manueel de koersen voor intikt.

 

Gebruikers die nog geen kennis maakten met MoneyFlow verwijzen we eerst door naar dit artikel : gratis uw portefeuille beheren via MoneyFlow. Zoniet volgt u gewoon de volgende instructies (*) :

 

 

Gedetailleerde instructies :

 • Start VisionExpert
 • Open een willekeurige grafiek onder "Analyse" (of onder "Quick Charts")
 • Om een ander aandeel op het scherm af te beelden kiest u (zoals normaal) de "Laden"-toets in de taakbalk (het 2de icoontje van links) of de "CTRL+I"-toetscombinatie op uw klavier.
 • Het programma toont dan het selectievenster waarmee u een aandeel uit een markt, lijst of portefeuille kunt selecteren :

 

 

 • Indien u ook MoneyFlow op uw PC heeft geïnstalleerd, dan ziet u onderaan dit scherm ook een extra "MoneyFlow"-tabblad verschijnen:

 

 

 • Door op "MoneyFlow" te klikken zal het programma alle portefeuilles uit Moneyflow in de lijst aan de linkerkant afbeelden.
 • Klik vervolgens één van de MoneyFlow portefeuilles aan om de inhoud van de portefeuille in de tabel op te roepen :

 

 

 • Klik vervolgens in de tabel één van de effecten uit de portefeuille aan en klik op de "OK"-toets om de grafiek op te roepen.
 • Via de toetsen "Vorige" en "Volgende" (resp. 1e en 3e icoontje in de taakbalk) of de toetsen "Page-Up" en "Page-Down" kunt u snel het vorige of het volgende aandeel uit de portefeuille laten afbeelden.

 

 

Opmerkingen

 • De koersen die gebruikt worden komen rechtstreeks uit de database van MoneyFlow. Indien de grafiek niet werd bijgewerkt kunt u de slotkoersen van portefeuille in MoneyFlow best eerst eens bijwerken en nadien in VisionExpert openen.
 • (*) Deze functionaliteit is in VisionExpert beschikbaar vanaf versie 5.1 (release 129 build 1218 van 03 september 2015)

 

 

 

Gerelateerde artikels :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra Tips&Tricks pagina's :

Via deze Tips&Tricks pagina's willen we u de mogelijkheid bieden
om de echte kracht van de software te leren benutten. Indien u
zelf zaken weet die volgens u beter zouden mogen worden toe-
gelicht, laat het ons dan zeker weten.
Stuur ons een mailtje op info@visionexpert.be en vermeld
duidelijk over welke zaken binnen VisionExpert u graag een uitge-
breide Tips&Tricks pagina had verkregen. We zullen dan ons best
doen om hierover een pagina op te stellen en online te plaatsen,
ook voor alle andere gebruikers.