Nieuwsbericht

 
 

Vrijdag, 13 Maart 2015,  Nieuws
 Door het succes van de iPhone en de iPad van Apple is de verleiding groot om bij de aanschaf van een nieuwe PC ineens ook voor een Apple computer te gaan : een Apple iMac (desktop) of Apple Airbook (laptop). De toestellen zijn niet van de goedkoopste maar behoren zeker tot de mooiste. Maar velen hebben hier echter na enkele maanden spijt van omdat het besturingsysteem van Apple (OsX) helemaal anders in elkaar steekt dan de normale Windows die ze gewend zijn. Akkoord : de stap naar Windows8 of Windows10 is op zich ook niet van de minste, maar het zit hem vooral in de details : het ontbreken van een "Delete" toets op het klavier, het feit dat de "OK" en "Annuleren"-toets overal omgekeerd worden afgebeeld...

 

Onze software is echter ontwikkeld om in een Windows-omgeving te draaien, en kan dus niet op een gewone Apple computer opgestart worden (ook niet op de iPad of iPhone trouwens.)

 

Windows op iMac

De meesten gebruiken de PC echter alleen om op Internet te surfen (Google, Facebook,...) en hun e-mails te checken. Vandaar ook dat we de mogelijkheid zouden opteren om Windows op het toestel te installeren. Op deze manier geniet u zowel van het mooie design van Apple als van het besturingsysteem dat je al jaren gewend bent. Bovendien kan je nu opnieuw alle vroegere Windows programma's installeren en opstarten, ook VisionExpert :

 

Werkwijze

Hoe gaat dit precies in zn werk ? Er zijn meerdere mogelijkheden maar onze voorkeur bestaat er in om gewoon beide besturingsystemen op de Apple computer te installeren : het oorspronkelijke systeem (OsX) en daarnaast een versie van Windows.

Apple voorziet daar zelf een speciale tool voor (Bootcamp assistant) zodat je bij het opstarten van de computer gewoon kunt kiezen uit de Apple-versie of de Windows-versie. Eenvoudiger kan niet, en volgens mij zult u na een tijdje de Apple-versie niet meer gebruiken.

 

Merk wel op dat de installatie niet zo eenvoudig is : u heeft hiervoor een aangekochte versie van Windows nodig, en bovendien beschikken de recentste modellen van Apple niet meer over een CDROM-lezer ! Raadpleeg best een specialist of contacteer ons.