Nieuwsbericht

 
 

Donderdag, 19 Maart 2009,  Tips & Tricks
 Vanaf versie 4.4 van VisionExpert (en VisionLite) worden de intradaykoersen nu ook via internet gedownload, volledig gratis. En dit tot 5 dagen terug in de tijd. Op deze manier heeft u steeds een up-to-date intradaygrafiek ter beschikking (*). Dit wordt duidelijk aan de hand van het volgende voorbeeld :

 

Gedetailleerde instructies :

  • Start VisionEXPERT (of VisionLITE) op
  • Ga naar "Analyse" en roep een grafiek naar keuze op.
  • We nemen als voorbeeld het "Google" aandeel op Nasdaq.
  • We krijgen nu de slotkoersgrafiek van Google te zien, normaal bijgewerkt tot de meest recente koersdatum :


  • Via de toetsen onderaan in de datumschaal (of via de menubalk) kunnen we zeer snel de intradaygrafiek opvragen:

 


  • We klikken onderaan op de "5d"-toets om een intradaygrafiek tot 5 dagen terug op te vragen.
  • De intradaygrafiek wordt zeer snel opgevraagd en afgebeeld :


  • Nieuw is dat nu ook de intradaykoersen via internet worden gedownload (**). U beschikt dus steeds over een bijgewerkte intradaygrafiek, ook ZONDER dat u dit aandeel reeds 5 dagen continu aan het opvolgen bent (zoals in de vorige versies van de software WEL het geval was).
Vanaf nu worden alle intradaygrafieken dus online opgevraagd (in tegenstelling tot de vorige versies van het programma waar de intradaygrafieken samengesteld werden met de koersen die we zelf verzamelden). Indien u echter wenst terug te gaan naar de vorige situatie, dan kunt u het downloaden van intradaygrafieken gewoon uitschakelen:

 

  • Ga hiervoor naar de Instellingen van het programma via "Diversen - Configuratie" en klik op het "Diversen"-tabblad bovenaan :

 

  • Klik vervolgens de optie "Download intraday historieken" uit. Bevestig uw keuze door nadien onderaan op "OK" te klikken. De intradaygrafieken zullen nu NIET meer online gedownload worden, zoals in de vorige versies van de software het geval was. (In sommige gevallen is het aangeraden om Vision nadien eens te herstarten.)


 

(*) Gebruikers die VisionExpert reeds langer gebruiken in combinatie met een abonnement op realtime koersen (of delayed koersen) kennen deze functionaliteit reeds langer.

 

(**) Deze functionaliteit is in de software aanwezig vanaf versie 4.4. Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina.

 

 

Belangrijk :

 

De intraday koershistoriek wordt verstrekt via de website van Yahoo. Bij eventuele foutieve intradaykoersen kunt u best ook eens de website van Yahoo checken om te zien of de fout zich ook op de site van Yahoo voordoet. Hier vindt u bv. de intradaygrafiek van Google terug : Google intraday.